Gangbro ned mod havet

Tema / Til havs med en god bog

Sommervarmen er over os, og mange af os søger mod havet for at nyde det gode vejr og måske hoppe en tur i det svalende, salte vand. Her har jeg fundet 10 gode bøger om havet, du kan tage med dig på stranden eller til havs. 

 

Havet rummer en stor fascinations- og tiltrækningskraft på os, fordi det kan forekomme nærmest uendeligt og markerer en tydelig grænse til der, hvor vi normalt færdes. Grænsen mellem land og hav og livet på og ved havet findes der masser af gode bøger, der beskriver, og jeg har udvalgt 10 bud på en rigtig god havbog.

Havet får stemme

I Siri Ranva Hjelm Jacobsens bog Havbrevene skriver de to søstre Middelhavet og Atlanterhavet breve til hinanden. Her flettes historier om flygtninge, der krydser havet sammen med gamle myter fra Antikken. I Morten A. Strøksnes Havbogen udfoldes en stor kultur- og naturhistorie sig om havet med udgangspunkt i jagten på den mystiske grønlandshaj.

Feel good, Robinsonade og en klassiker til både børn og voksne

Er du mere til en kærlighedsroman med fuld tryk på feel good-energien, så kunne du prøve Jenny Colgans En meget fjern kyst. I Kristian Bang Foss' humoristiske og kulsorte roman Frank vender hjem, gemmer der sig en sær historie om at drive til havs, og har du brug for en undervandsklassiker til dig selv eller dit store barn, så kan Jules Vernes En verdensomsejling under havet anbefales. 

 

I listen neden for finder du flere gode bøger om livet på og ved havet.

 

God tur til vandet og god læselyst - Rasmus Riiskjær, Husum Bibliotek