Tema / Til kamp for kærligheden

I denne weekend starter Copenhagen Pride Week, der hylder mangfoldighed og sætter fokus på kampen for en verden, hvor alle kan elske og leve frit og i tryghed. Det hylder vi med en række vidunderlige kærlighedshistorier. 

 

Litteraturhistorien er fyldt med bøger om den "forbudte" kærlighed mellem to af samme køn, men de seneste år har også budt på flere udgivelser om flydende køn, forskellige seksualiteter, transpersoner og meget mere. Mange af værkerne er barsk læsning om mobning, udstødelse fra familien og mødet med et uforstående samfund og system. Men nogle af queer-historierne er også tindrende kærlighedshistorier, der griber læseren om hjertet.

Den unge kærlighed

Jeg fik selv et kæmpe sug i maven, da jeg for nogle år siden læste André Acimans "Call me by your name". Historien om Elio, der gennem en sommer forelsker sig i den ældre Oliver, er en fantastisk skildring af den unge, usikre og afsøgende kærlighed, som alle kan spejle sig i.

 

Også i Naoise Dolans "Godt selskab" bliver den unge kærlighed sat på prøve, da Ava, der egentlig bor sammen med Julian, forelsker sig i advokaten Edith og tvinges til at finde vej i sin identitet og sine følelser. 

 

Du finder dem og flere andre stærke kærlighedshistorier i listen herunder. Hvis du er i København i næste weekend, kan du dog roligt sætte bogen på pause og selv fejre kærligheden, når Pride Week kulminerer med den årlige parade gennem byens gader. 

 

God fornøjelse og god læselyst,

Nanna, eReolen