Tema / Træn grinemusklerne

Der er altså ikke noget som at få et godt grin, og især i disse mørke måneder kan en sjov bog gøre underværker, når hjernen er ved at løbe tør for glædeshormoner.

 

Sjove bøger er dog ikke kun gode for vores humør. Humor kan, som intet andet, belyse vores samfund, normer og relationer og få os til at se anderledes på livet. Netop derfor er humor ofte følgesvend i sorgmodige romaner og et hyppigt brugt greb i samfundsrevsende litteratur. Når man indlejrer lidt lune og komik i litteraturen, bliver selv de tungeste emner lettere at sluge, og det gør det knap så svært at tage fat i hårde og komplekse spørgsmål. 

 

Der er noget utroligt befriende i at grine højlydt af en historie eller beskrivelse, fordi det simpelthen bare rammer plet. Da jeg læste Lena Dunhams Not that kind of girl, kluklo jeg hele vejen igennem, fordi hendes rammende skildringer af livet som kvinde i 20'erne vækkede genklang i mig - men selvfølgelig også fordi bogen er utroligt skarpt skrevet og proppet med sjove citater:

 

- I can’t find a goddamn fucking job and I’m too fat to be a stripper,” I said as I polished off a stale croissant.” 

 

Kast dig over en af bøgerne på listen herunder, hvis du også trænger til et godt grin eller et smil på læben. Nogle giver stof til eftertanke, mens andre blot er en god anledning til at træne grinemusklerne.