Tema / Træt af at få en murstensroman i hovedet?

Jeg er helt vild med murstensromaner - der er ikke noget bedre end at kaste sig over en lækker lang roman, hvor historien får lov at udfolde sig, og der er læsestof til mange timer. Men hold op, hvor kan de være tunge at sidde med. Så er det godt, at eReolen og eReolen Global  har din næste murstensroman digitalt!

 

To dystre fremtidsprofetier

Jeg har altid elsket at læse dystre fremtidsprofetier og min absolutte favorit af dem alle er The Stand af Stephen King. En ny perle indenfor genren er Justin Cronins fantastisk velskrevne mesterværk i tre bind, som kan læses her på ereolen både på dansk og engelsk. De tre murstensromaner har det hele - menneskehedens kamp for overlevelse, efter at et millitært eksperiment er gået galt og en virus i form af viraler (en slags vampyrer) er sluppet ud. Det er knivskarpt og spændende fra start til slut. 

En god gammel klassiker

For ganske nyligt læste jeg Lykke-Per, som jeg af en eller anden grund aldrig har fået læst. Den røg direkte op på top 10 over de bedste bøger jeg har læst. På trods af at den har over 100 år på bagen, og den er over 800 sider, så holder den stadig! Romanen har et alment menneskeligt syn, som stadig er relaterbart for det moderne menneske, det er nogle fantastiske personskildringer og sproget er smukt.

Punk, politik og USA's skyggeside

Af nyere murstensromaner, jeg har gnavet mig igennem er Garth Risk Hallbergs Byen brænder om politik, punk, sex og drama i 1970’ernes New York. Den anden er Atticus Lish’s Forberedelse til næste liv om kærligheden mellem en kinesisk illegal immigrant og en ødelagt krigsveteran, og jeg synes, man får et stærk indblik i USA's skyggeside. 

Herunder er flere af mine favorit-mustensromaner, der bliver lette som fjer i den digitale verden.

 

Rikke/Gladsaxe Bibliotekerne