mand ved siden af bil kigger på solnedgang

Tema / Tre flugtruter fra det uperfekte liv

Har du også fået nok? Trænger du til nye udfordringer? Til at finde dig selv? Så er der hjælp at hente i disse bøger. eReolen guider til tre gode flugtruter, når du skal undslippe dit liv.

 

Litteraturen er fyldt med problemer – og med personer, der prøver at løse dem. Folk, der taler om tingene, folk, der kæmper, folk, der gør sig umage. Men indimellem har man ikke mere at give, ikke mere at sige, ikke mere at gøre i sit liv, og så er der kun én løsning: FLUGT! Det mener i hvert fald hovedpersonerne i de her sjove og tankevækkende bøger om folk, der bare får nok og smutter fra det hele, og hvis du også er en af dem, der gerne vil væk, giver eReolen her inspiration til tre gode flugtruter fra det uperfekte liv.

Ind i skoven

Hvis du er en af dem, der trænger til lidt luftforandring, men endnu ikke er klar til at tage skridtet og flygte meget langt væk, kan vi anbefale at starte i skoven, og det er netop, hvad hovedpersonen gør i Erlend Loes lille, sjove roman "Doppler". Romanen handler om den ellers velfungerende nordmand Doppler, der flytter ud i skoven omkring Oslo, hvor han forsøger at finde sig selv i selskab med en elgkalv og i pagt med naturen. Hvis du trænger til et godt grin, mens du planlægger din rute gennem skoven, skal du helt sikkert læse med her. Vælger du skoven, skal du dog passe på ikke at ende som Vibse i Katrine Marie Guldagers "Bjørnen" – nyligt fyret og godt træt af sin mand flygter hun til familiens sommerhus langt ude i de svenske skove, men hendes drømme om ensomhed og ro tager en pludselig drejning, da hun sner inde uden strøm og varme.

Gennem Danmark

Til de lidt mere modige er mulighederne mange. Der er nemlig masser af fine steder i vores eget lille land, hvor man kan starte på en frisk. Se fx på Wendy i Dorrit Willumsens "Løg trækker tårer", der bare tager toget til København og skaber et nyt hjem i en skunk i en tom lejlighed. Eller hvad med en tur til Kolding, ligesom ærkekøbenhavneren Kenneth i "Jysk Fitness" af Robert Zola Christensen? Mulighederne er mange – det er bare med at komme afsted!

Meget langt væk

Hvis du virkelig har fået nok og bare skal så langt væk så muligt, er der heldigvis også inspiration at hente. Du kan fx følge i fodsporene på reklamemanden Carsten fra Maise Njors roman "Der var engang en mand", der forlader kone og børn for at finde sig selv i Afrika. Også i Indien excellerer de i selvindsigt, og det kan du bl.a. læse om i Peter Fogtdals "Det store glidefald" og Mikael Bergstrands "Delhis smukkeste hænder". Og hvis hverken Asien eller Afrika trækker, og du stadig sidder med følelsen af, at du skal endnu længere væk, ja, så skal du måske overveje en tur til Antarktis ligesom Bernadette. Læs, hvordan det går i "Hvor blev du af Bernadette?" af Maria Semple - måske er det også noget for dig.  

 

Lige meget hvad ønsker eReolen dig en rigtig god flugt – vi håber, græsset er grønnere på den anden side.