Tema / Store læseoplevelser fra året, der gik

2019 var ingen undtagelse, hvad angik store læseoplevelser. Fra Gladsaxe Bibliotek kommer bibliotekarerne Stine, Lotte og Rikke med bud på de romaner, der her på ereolen gjorde størst indtryk på dem i det forgangne år. I år er Stine og Lotte nye redaktører på ereolen, så I kan glæde jer til mange flere artikler fra deres hånd.

 

Lottes favoritter fra året, der gik:

Mine bedste læseoplevelser i 2019 var helt klart ”En moderne familie” af Helga Flatland, ”De nærmeste” af Lotte Kirkeby og ”Ophav” af Eva Tind.
Alle tre bøger handler om tætte familierelationer, og for to af bøgernes vedkommende om, hvad der sker med søskendekonstellationerne, når der indtræffer kriser i den nærmeste familie. 
Det kunne umiddelbart lyde lidt trist, men det er slet ikke tilfældet. Jeg synes, at det er så interessant og givende, når der graves ned under overfladen i de tilsyneladende velfungerende familier. Det giver tit en større indsigt og forståelse for min egen familie og vores handlingsmønstre at læse bøger som disse. Alle tre bøger findes både som ebog og lydbog.

 

Stine's favoritter fra året, der gik: 
Jane Harper: The lost man
For alle os, der er kørt lidt træt i Nordic Noir, kunne man i stedet gå Down Under. Velskrevet krimi, der foregår i den australske outback, hvor liv og død dikteres af den ubarmhjertige natur og den brændende sol.

Tom Rachman: Den italienske mester
En underholdende og levende skildring af indspiste kunstnermiljøer, et ulige far-søn-forhold og kampen for anerkendelse.

Robert Seethaler: Fælleden
29 døde fra samme landsby fortæller deres historier i denne finurlige østrigske roman.

 

Elizabeth Strout: Alt er muligt
En forfatter med en særlig evne til at skildre mennesker på en troværdig måde. Selvstændig fortsættelse af ’Mit navn er Lucy Barton’.
 

Rikke's favoritter fra året, der gik:

Han Kangs Døgnkioskmennesket er en skarp og stramt fortalt lille roman, der giver et spændende indblik i det moderne Japan. Den handler i høj grad om de roller, der forventes af manden og kvinden at indtage. Romanen stiller spørgsmålet – hvor langt skal man gå for at passe ind i samfundets normer?

 

Det var en absolut fornøjelse at læse The Institute af Stephen King. Det er King, når han er allerbedst – den minder lidt om Brandstifter, og det er slet ikke en dårlig ting. Her er det bare en hel flok børn med overnaturlige evner, der bliver udsat for forfærdelige ting af en regering, der selvfølgelig operer i dybeste hemmelighed.

 

/Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne