Tema / Vild med filmen? Læs bogen!

Da jeg var teenager, var jeg vil med filmen "Practical Magic" med Nicole Kidman og Sandra Bullock. Jeg så den mange gange, og jeg var dybt fascineret af hekseriet, trylleformularerne og hele det magiske univers. Så du kan nok forestille dig min begejstring, da jeg opdagede, at filmen faktisk bygger på en bog! Vi har den her på eReolen, og jeg glæder mig til at læse den. Men ikke nok med det. Der findes også en prequel, som handler om den forbandelse, som er blevet kastet over familien Owens for hundredevis af år siden. Den kan lånes på eReolen Global (på engelsk), og den er bestemt også kommet på min huskeliste.

 

En anden film, jeg var glad for som ung (det var nok, da jeg var i 20'erne og var noget forgabt i Johnny Depp) er "Finding Neverland", som handler om dramatikeren J. M. Barrie og hans hovedværk "Peter Pan". Det er en virkelig fin og rørende film med et eventyrligt islæt, og min begejstring for filmen blussede op igen, da jeg for nylig faldt over bogen "Peter Pan". Den er jeg i gang med at lytte til nu, og det er jo en mindst lige så fin historie om venskab, mod og fantasi. Filmen "Finding Neverland" kan desuden ses på Filmstriben.

 

Mindst lige så begejstret blev jeg, da jeg opdagede, at den prisbelønnede og meget smukke film "The shape of water" også findes i bogform. Det er svært at beskrive, hvad filmen/bogen handler om, uden at afsløre for meget, men grundlæggende er det en historie om kommunikation og kærlighed og om at høre til. Se den! Læs den!

 

Mange har her i efteråret fulgt den tyske mellemkrigsserie "Babylon Berlin" på DR med stor begejstring, og den er faktisk også baseret på en bogserie, som betsemt kan anbefales. Den første bog i serien hedder "Den våde fisk" og kan lånes på eReolen som både ebog og lydbog.

 

Børne- og ungdomsbøger bliver også filmatiseret som aldrig før, og nogle af de store biografsucceser har været "Skammerens datter" og "Vildheks", som er baseret på nogle rigtig gode bøger for store børn. Og så er der selvfølgelig hele YA-genren, som også indeholder mange gode filmatiseringer. Herunder har vi samlet nogle af dem. Mange af dem findes både som ebog, lydbog og på engelsk, så der burde være noget for enhver smag.

 

God fornøjelse med film og bøger.