Tema / Vind Merete Pryds Helles slægtskrønike

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om Merete Pryds Helles slægtsserie Folkets skønhed og Vi kunne alt.  

 

Folkets skønhed

Marie vokser op i 1930’ernes Danmark, nærmere bestemt på Langeland. Fattigdommen siver ind i alle afkroge af det kolde daglejerhjem, hvor lussingerne og volden er en lige så naturlig del af hverdagslivet som den hyppige strøm af småsøskende. I romanen følger vi Maries opvækst fra barn til voksen, alt imens samfundet omkring hende forandres før, under og efter Anden Verdenskrig. Merete Pryds Helles slægtsroman Folkets skønhed er lige så smuk, som den er barsk. Den tegner et tidsbillede og et portræt af livet på Langeland, som er meget langt fra den idylliske forestilling, vi til tider har om livet på landet.

 

Vi kunne alt

Vi kunne alt fortsætter hvor Folkets skønhed slap, nemlig i 70’ernes villakvarter i Værløse, hvor vi følger Merle, som er nabo til Marie og hendes familie. Det er en selvstændig roman, som sagtens kan læses uden kendskab til Folkets skønhed, fortalt i det samme nøgterne og elegante sprog. Ligesom i Folkets skønhed forfølger den sociale arv karaktererne, og som læser får man et unikt indblik i 70’ernes optimisme, der under overfladen langt fra afspejlede den frisindede og sorgløse tilværelse, som tiden prædikede.

 

Vind begge bøger

Lige nu kan du vinde Folkets skønhed og Vi kunne alt ved at tilmelde dig eReolens nyhedsbrev her.  

Vores nyhedsbrev udsendes en gang om måneden og er spækfyldt med inspiration og boganbefalinger!

 

Vi trækker en vinder mandag d. 3. februar.