Kom med journalist og eventyrer Arne Falk-Rønne til Tristan da Cunha, verdens mest ensomt beliggende ø, nogenlunde midtvejs mellem Sydafrika og Sydamerika i Sydatlanten.
Arne Falk-Rønne giver en guidet tur på øen og fortæller om nogle af de myter og mysterier, der knytter sig til denne isolerede plet på kloden.
Arne Falk-Rønne (1920-1992) dansk forfatter, journalist, rejseleder og eventyrer. Han har udgivet både rejsehåndbøger og rejsebeskrivelser, og slog for alvor igennem internationalt med en række værker, hvor han følger i flere bibelske personers fodspor. Heraf kan nævnes "Abrahams vej til Kanaáns land" (1971), "Moses' vej gennem ørkenen (1973) og "Du er Peter - en rejse i apostelen Peters fodspor" (1976).
Med udgangspunkt i vulkanudbruddet, som i 1961 gjorde atlanterhavsøen Tristan da Cunhas 264 indbyggere landflygtige, beretter A.F.R. om sit besøg sammen med fotografen Peter Juul på øen, efter at 6 tristanitter atter er blevet landsat for at konstatere, om det vil være muligt at bosætte sig der igen. Forf. har fået fat på et interessant og aktuelt stof, men desværre skæmmes beretningen om den isolerede befolknings historie og levevis under barske naturforhold af et jasket sprog med letkøbt, overfladisk dramatisering, hvor nøgtern reportage havde været på sin plads. De 32 farvebilleder, som ledsager teksten, må fremhæves som bogens væsentligste aktiv. Bortset fra vulkanudbruddet og dets følger bringer bogen intet væsentligt nyt om klippeøen og dens beboere i forhold til Erling Christophersen: Tristan da Cunha. Den ensomme ø (dansk oversættelse 1948), som stadig må foretrækkes