Lektørudtalelse

Forfatter: Helle Andersen

Anvendelse/målgruppe/niveau

Målgruppen er 3.-5. klasse (9-11 år), men også yngre fantasyhungrende (især drenge), der er kommet godt i gang med læsningen og profiterer godt af billedstoffet.

Beskrivelse

Det er 5. del i Josefine Ottesens populære fantastiske fortælling Sagaen om Sigurd med essentielle temaer som ensomhed, søgen efter identitet, mod og hævntørst. Og med store fortællelinjer bagud. Efter to års arbejde i Regins smedje er Sigurd blevet stærkere og også stærkere i troen på, at han skal erobre Gøtland tilbage fra kong Atles slægt. Hans farbror Heric, kongen over Kurland, vil ikke hjælpe, men smeden, der er kyndig udi runer, har store planer med Sigurd. Først må Sigurd bevise sit mod og fange den grå elverhingst Grane. Bagsideteksten forklarer den spændende forside, nemlig at selveste Odin kommer Sigurd til hjælp. Sigurd overtaler til sidst Regin til at smede det berømte sværd Gram, som kong Atle brød i stykker med magi. Et forberedelsernes afsnit er slut. Med Gram er Sigurd klar til at dræbe dragen Fafner, finde guldskatten og dermed bane vejen til hævn og til næste bog i serien. Det er letlæsning og fantasy i præcis og klar sagastil flot understøttet af Hans Høygaards dramatiske helsidesillustrationer. Bagest i bogen findes kort over historiens landområder.

Sammenligning

Der udgives en del bøger i genren. Denne serie læses med samme interesse som fx Drageherren.

Samlet konklusion

Læseoplevelsen er stadig i top i dette nye fascinerende afsnit af sagaen. Bogen bør stå på ethvert skole- og børnebibliotek og gerne i flere eksemplarer