Lektørudtalelse

Forfatter: Frederik Nielsen

Anvendelse/målgruppe/niveau

Kogebog til fædre og forældre generelt som gerne vil lave mad sammen med børnene. Bogens målgruppe er børn mellem ca. 8 og 11 år men er også egnet til de lidt yngre og ældre

Beskrivelse

Bogen er resultat af projektet "Fars køkkenskole" i Vallensbæk Kommune, hvor fædre og børn sammen lavede mad en gang om måneden. Udover opskrifter på snacks og dip, supper og salater, forretter, hovedretter og desserter, er der også gode råd til arbejdet i køkkenet samt forskellige små opgaver og andre forslag, som kan bruges til at gøre oplevelsen i køkkenet hyggelig og succesfuld. Retterne veksler i sværhedsgrad, men fx hovedretterne er også inddelt efter, hvor tidskrævende de er, så det er nemmere at planlægge madlavningen og forfatteren giver fx også råd til opgavefordeling mellem voksen og barn. Den tilhørende hjemmeside (farskoekkenskole.dk) supplerer bogen med fx videokogebøger med flere af opskrifterne. Bogen deler gavmildt erfaringerne fra projektet og er farverig og både børne- og voksenvenlig

Sammenligning

Der er en del kogebøger til børn, men færre til både børn og voksne. Af dem som minder om Fars køkken er der fx Køkkenrevolution for hele familien : 104 uimodståelige opskrifter på sund mad, børn og voksne vil elske og Spisetid : god mad til store og små af Louisa Lorang og Karolines børnenes livretter

Samlet konklusion

Kogebog for det meste af familien og andre som gerne vil lære nye gode madvaner. Opskrifterne er varierede og flere af dem nemme at gå til og køkkenfif og -råd er en god hjælp for nybegyndere