Lektørudtalelse
Kort om bogen
Til forældre og andre med interesse i, hvad børn kan lide og ikke lide og hvorfor. Forklaringer på kræsenhed, smag og præferencer, samt tips til at udvide børns smagshorisont og undgå konflikter omkring middagsbordet
Beskrivelse
Bogens første del introducer læseren for smagens grundlæggende aspekter og forklarer, hvad smagssansen har betydet for menneskets udvikling. Anden del giver indblik i, hvordan smagen opleves med sanserne. I tredje del bliver man klogere på, hvordan børns smag påvirkes af omverdenen, følelser og stemninger. Bogen har ideer til, hvordan man kan hjælpe sit barn til at gå nye smagsveje, og der er forslag til små øvelser, der udforsker farve, konsistens og duft. Indeholder ikke opskrifter
Vurdering
Pædagogisk og letforståelig. En del forældre vil nok finde bogen lige lovlig selvindlysende med udtalelser som fx "lækkersult og sult er ikke det samme"
Andre bøger om samme emne
Helle Brønnum Carlsen har skrevet generelt om mad og æstetik i Mad og æstetik. Derudover findes der en del bøger med ideer til kræsne børn fx: En bid af Malou, God mad til kræsne børn og Kræs