Lektørudtalelse

Forfatter: Carsten Güllich-Nørby

Kort om bogen

Vidste du, at vi alle sammen i gennemsnit fortærer ca. 52 kg kød om året?. Dette essay udfordrer tankevækkende begrebet kød og dets plads i menneskets liv. For dig som gerne gør dig filosofiske tanker om alt det vi ellers tager for givet

Beskrivelse

Jonatan Leer udnævner sig selv til "kødæder med samvittighedskvaler" i sit essay om kødets plads på godt og ondt i menneskets historie og i nutiden. Bogen er delt med fire overskrifter: "Den, der spiser flæskesteg", "Kødelige lyster, "Nationens ret" og "Usikker status". Forfatteren mixer egne erfaringer med småhistorier og anekdoter til refleksion. Her er fx den "asociale cheeseburger", hvor kødspiseren sætter sin egen lyst til saftigt kød over fællesskabet, da ikke mindst forbruget af oksekød kan argumenteres som værende et problem for den globale klimaudvikling. Også de forskellige reaktioner på giraffen Marius partering foran Københavns zoologiske haves gæster, og efterfølgende skæbne som middag for havens løver, er til tankevækkende refleksion i bogen. Til sidst skriver forfatteren bl.a.: "Uanset hvad vil kød fortsætte med at være en kulturel kampplads. Og vi er alle en del af kampen." Bogen er nr. 60 i serien "Tænkepauser". Jonathan Leer er adjunkt ved Aarhus Universitet, hvor han forsker i madkultur. Han har fx også skrevet Madskulinitet (188 sider)

Vurdering

Tankevækkende bog om vores forhold til kød, til os selv, og til de dyr vi vælger at spise

Andre bøger om samme emne

En anden bog om samme emne er Kød