Lektørudtalelse
Kort om bogen
Anbefalelsesværdig og fyldig restaurantguide til Rom. For trofaste Rom-turister og andre madinteresserede rejsende
Beskrivelse
Den hidtil mest omfangsrige danske restaurantguide om Rom. De to forfattere, Jesper Uhrup og Jesper Storgaard Jensen, hhv. madjournalist/forfatter og ling.merc. med bopæl i Rom og forfattere til flere bogudgivelser om byen, er begge rutinerede Romkendere. De kyndige herrer har gennemtrawlet flere hundrede restauranter, barer og cafeer. På den baggrund beskriver de et bredt udvalg af spisesteder på omkring 150 i alle prisklasser, fra streetford til michelin-gourmet og fra cocktail- til kaffebarer opdelt efter 10 centrale bydele i Rom. En introduktion med gennemgang af de forskellige restauranttyper, gå-i-byentidspunkter, og hvordan man undgår turistfælderne samt gode råd til at navigere i det særlige italienske måltid supplerer beskrivelserne
Vurdering
Absolut kvalificeret udvalg af spise- og cafesteder, som de i øvrigt selv betegner som lige så meget et fravalg af flere gode steder ud af de tusindvis af muligheder, der er i byen. Opdelingen i kvarterer har den fordel, at man hurtigt kan orientere sig efter et godt sted i nærheden af, hvor man bor eller iøvrigt befinder sig undervejs. Så er man til en samlet kommenteret restaurantguide i klassisk "rejseførerstil", finder man ikke noget bedre på dansk
Andre bøger om samme emne
Der er mange bøger om emnet, se især Spis med Anders Grøndahl i Rom og Rem Smagen af Rom