Lektørudtalelse
Kort om bogen
Et overflødighedshorn af lækre opskrifter på kager fra det sønderjyske kaffebord. For alle kageelskere!
Beskrivelse
Traditionen med det sønderjyske kaffebord opstod i tiden efter 1890, hvor der blev holdt mange nationale møder. De tyske myndigheder ville ikke give spiritusbevilling til kroerne, hvor de dansksindede mødtes. Derfor blev der opført forsamlingshuse til de danske møder, hvor der blev serveret kaffe med kage. Kvinderne kappedes om at medbringe det bedste hjemmebag og det blev hurtigt til rigtig mange kager. På den måde opstod en stærk tradition og det sønderjyske kaffebord fik sit særlige ry. I denne bog præsenterer forfatteren sin farmors opskrifter, bearbejdet, så også de der ikke har erfaringer med det sønderjyske kaffebord, kan være med. På et sønderjysk kaffebord skal der være mindst 7 og helst 11 forskellige bløde og hårde kager. Morten Skærved er ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium og kendt fra TV3-programmet "De Fantastiske 5". Illustreret med farvefotos
Vurdering
Det sønderjyske kaffebord er et overflødighedshorn af lækre kager og mundvandet løber, når man bladrer i bogen. Her er noget for enhver kagesmag og opskrifter i forskellige sværhedsgrader
Andre bøger om samme emne
Bogen er en særlig genforeningsudgave med 11 nye opskrifter til forskel fra 2011-udgaven Sønderjysk kaffebord. En anden indgang til kaffebordet findes i Siegfried Lenz' Sønderjysk kaffebord om sine trængsler med det sønderjyske kaffebord