Lektørudtalelse

Forfatter: Laura Winding

Kort om bogen

Er du nysgerrig på nye smage og har gåpåmod i køkkenet får du her masser af inspiration, teknikker og viden om hverdagsbagværk, fine kager, råvarer og eksotiske retter. Mange af retterne er vegetariske

Beskrivelse

Godt håndværk og nysgerrighed er drivkraften bag Frederikke Legaards kogebog. Første halvdel er dedikeret til det søde køkken, anden halvdel til det salte. Opskrifterne er meget varierede - fra tebirkes over syltet kålrabi til hjemmelavede mungbønnenudler. Alt - også karrypasta - er lavet fra bunden, hvilket kræver et velassorteret supermarked, og til de avancerede kager bruges udstyr som kageplast og silikoneforme mv. Grundige vejledninger i fx formning af fondant-blomster og fremstilling af naturtro chokoladeblade. FLs egne, malede illustrationer guider bl.a. i rulning af strudel trin-for-trin

Vurdering

FLs undersøgende, nørdede, sansende tilgang smitter af, så man fx får lyst til at lave hjemmelavet filodej eller gnocchi. Hendes version af en snurre, der er blevet til en blomst med 7 snaskede, bløde remonce-midter er en genistreg - det samme gælder for babkaens dejlommer. Opskrifterne er gennemprøvede og finishen på bl.a. ribssnitter er imponerende. Fin udgivelse, men gode fotos og illustrationer

Andre bøger om samme emne

Andre eksotiske, grønne retter findes i: Vegetarisk i aften?. Mere traditionelt bagværk i klassikeren: Brød og kager- vil man udfordres i kagekøkkenet, er Maja Vase en uudtømmelig kilde, fx: Majas chokolade