Lektørudtalelse

Forfatter: Heidi Mørch

Kort om bogen

Sprudlende og appetitvækkende levendegørelse af vores historie gennem hvad der kunne kaldes "kulinarisk arkæologi". For elskere af - og nysgerrige på - Rom, mad og kulturhistorie

Beskrivelse

Med udgangspunkt i et måltid på restaurant “La Carbonara“ på Campo de’ Fiori i Rom tages vi på en kulturhistorisk og gastronomisk tidsrejse. Bogens hovedidé er på en gang at fortælle en større historie om et specifikt sted og samtidigt om hele verden, ved at lade maden fortælle historien om vores oprindelse, levevis, motivationer og inspirationer: "om smagene, der ændrede os, råvarerne, som tæmmede os, maden, som gav næring til et imperium, og om jagten på ophavet til verdens bedste ret". Der afsluttes med en fyldig litteraturliste, lidt spisestedsanbefalinger samt ikke mindst den måske mest autentiske opskrift på pasta carbonara. Andreas Viestad er norsk madskribent, restauratør, tv-kok og kulturhistoriker. Dette er hans første bog på dansk

Vurdering

Velskrevet og velredigeret. Man bliver på en gang klogere, vanvittig godt underholdt og frygtelig sulten

Andre bøger om samme emne

I Rom : evig mad fra den evige stadfår vi også kombinationen af kulturhistorie og romersk gastronomi, men med hovedvægten i langt højere grad lagt på opskrifter