Lektørudtalelse
Kort om bogen
Om hvordan man kan spise sig i balance og forandre sin hverdag til det bedre. Henvender sig primært til kvinder som kæmper med hormonel ubalance
Beskrivelse
Majbritt L. Engell er professionsbachelor i ernæring og sundhed, og Alice Apel Hartvig er klinisk diætist. Med fokus på polycystisk ovariesyndrom, stofskifte og overgangsalder tager Engell og Apel fat på tre hormonelle ubalancer som iøvrigt har det til fælles, at de ofte hænger sammen med insulinresistens. Forfatterne skriver, at hormonet insulin som produceres i bugspytkirtlen er livsvigtig, men skadeligt hvis man har for meget. Med primær fokus på mad indeholder bogen overskrifter som "Lidt om PCO/PCOS", "Lidt om stofskiftet", "Lidt om overgangsalderen", "Hold din krop i form" og "Opskrifter". Opskrifterne spænder fra frokost, pesto, hummus, bagværk til desserter. Sidst i bogen findes et opskriftregister og nyttige links
Vurdering
En velskrevet og letforståelig bog som konkret formidler, hvordan man kan hjælpe sig selv til sundere en livsstil. Opskriftregistret er en stor hjælp til de lækre opskrifter, som understøtter de fantastiske tre: 1: Spis fedt og protein til alle måltider 2: Spis mange grøntsager, 3: Spis de langsomme kulhydrater og spis dem ikke alene
Andre bøger om samme emne
Modsat den tidligere udgave Spis dig i balance indeholder den nye udgave flere sider og det primære fokus er på madopskrifter