Lektørudtalelse
Kort om bogen
Hvad er japanske kager og sødt brød egentlig? Alle med lyst til at vide mere, og til selv at gå i gang, kan få hjælp i denne bagebog
Beskrivelse
Ai Ventura (f. 1984) er en japansk konditor, som de sidste ti år har boet og virket i Sverige. I denne bagebog giver hun opskrifter på yogashi (vestligt bagværk, som har udviklet sig japansk retning), kashi-pan (sødt brød) og wagashi (japanske kager). Vestlige kager som fx shortcake og cheesecake virker i udseende og ingredienser velkendte, mens japanske kager som fx sakura mochi med saltede kirsebærblade og shiratama med klistret rismel og kinako virker fremmedartede, og det samme gør også søde brød som fx melonpan og anpan med bønnepasta. De forskellige kategorier bagværk bliver gennemgået, og det samme gælder i både tekst og fotos for ingredienser, teknik og udstyr
Vurdering
Fin bagebog, hvis indhold vil være helt nyt for mange. De flotte kager og brød kræver akkuratesse og et sikkert håndelag, men med bogens tydelige instruktioner, er man godt på vej. Ingredienserne kan fås i asiatiske fødevarebutikker, visse supermarkeder og på nettet
Andre bøger om samme emne
På dansk findes der ikke andre bøger om japansk bagværk. Af kogebøger findes fx Guide til det japanske køkken (2015) og Kondos japanske køkken(2016), men de har ikke bagværk med