Lektørudtalelse

Forfatter: Line Hoffgaard

Kort om bogen

Smag på verden og sæt tænderne i Senegals yassa, Islands plokkfiskur, Indiens murgh kari, Japans ramen eller baleada fra Honduras. Lækker kogebog med 80 retter fra alle verdensdele for alle med interesse for verdensmad

Beskrivelse

Kogebog med "nationalretter" fra hele verden inddelt efter verdensdele. USA byder på southern fried chicken og Canada på poutine (pomfritter med ost og brun sauce). Jamaica disker op med jerk chicken og Trinidad og Tobago med fish curry. Fra Sydamerika frister Argentina med chimnichurri steaksalat og Ecuador med locro de pape (kartoffelsuppe). Piri piri kylling er på menuen i Mozambique, kabsa (krydret risret) i Saudi Arabien og chow mein i Kina. Hver opskrift indledes med en lille tekst om retten og foto. Jesper Rais har også udgivet Spar mig!

Vurdering

Er man vild med andre madkulturer og krydderier, byder denne indbydende kogebog på mange spændende smagsoplevelser. Opskrifterne er, så alle kan være med, og vejledningerne er overskuelige. Større supermarkeder er i dag så velassorterede, at det meste kan købes der. Forsiden er flot, men skriger ikke kogebog

Andre bøger om samme emne

Der findes et væld af kogebøger fra specifikke madkulturer/lande, men ikke ret mange fra bestemte verdensdele, dog findes fx Smagen af Afrika, Det sydamerikanske køkken og Slurp fra Asien. Kogebøger omhandlende alle verdenshjørner er der få af, se fx Grøn verdensmad og Jorden rundt med 80 retter