Lektørudtalelse

Forfatter: Martin Jørgensen

Kort om bogen

Er du ikke helt så erfaren i køkkenet, som du kunne tænke dig. Så er det her bogen, du mangler. For alle der gerne vil have mere erfaring i køkkenet

Beskrivelse

Er man ikke rutineret i køkkenet, så er der hjælp at hente. De to kogemænd, Timm Vladimir og Thomas Alcayaga, har skruet deres bud på en køkkenskole sammen, som tager den utrænede fra newbie til rutineret. De 200 opskrifter dækker alle dagens måltider, og kræver ikke mængder af tid eller indkøb. Læseren kommer fx omkring fars, kål, grillbaren og det italienske køkken. Hvert emne har en indledning, og ellers en række opskrifter, som alle er i den kortere og mere basale ende af skalaen, ligesom der findes en række oversigtsartikler, der gennemgår fx grej, grøntsager og gode fisk. Der er også såkaldte proces-afsnit, hvor fx udskæring af fisk vises. Der afsluttes med ikke mindre end tre typer af registrer. De to herrer bag bogen har tidligere arbejdet sammen om kogebøger, ligesom de hver især har en række madrelateret bøger, blogs og videoproduktioner bag sig

Vurdering

En herligt ligetil og nede på jorden bog, der nok skal løfte de fleste usikre amatørkokkes niveau gevaldigt. Her er både basale teknikker og inspiration til at løfte middagen, prøve noget nyt og måske endda skære ned på take-away, for det der kommer ud af denne bog, er helt sikkert mere lækkert. Opskrifterne er forbilledligt lette at gå til, layout og foto er lækkert og indholdet kommer flot omkring

Andre bøger om samme emne

 Mad er i den meget klassiske ende af skalaen