Lektørudtalelse

Forfatter: Camilla Sejerøe

Kort om bogen

Hvornår har du sidst fået prossekage? Her har du chancen for at få en opskrift på denne - og mange andre - fynske specialiteter. Du får også historien om mange fynske retter, fortalt af dem, der har lavet og spist dem hele livet. Til alle med interesse for historiske og lokale retter, især de fynske

Beskrivelse

Bogen er delt i to. I første halvdel interviewer Signe Ryge en række fynboer, der alle har et særligt forhold til fynske egnsretter. Margit fortæller om brunsvigeren, Christiane om rygeosten og Elly om sagosuppe. Desuden er der mere generelle afsnit. I anden halvdel af bogen får vi opskrifterne, både de originale og en bearbejdning foretaget af Claus Holm. Der er opskrifter på prossekage, kartoffelgrød og naturligvis - brunsviger. Bogen er gennemillustreret med mange farvefotos af fynsk natur

Vurdering

En hyggelig bog med fine historier fra det fynske. Mange af retterne er fra en svunden tid, og mange vil synes, det er hyggeligt at mindes

Andre bøger om samme emne

 Fynske egnsretter fra 2005 rummer de samme retter, og mange flere til. Den rummer også såvel litteraturliste samt noter/kildefortegnelse