Lektørudtalelse
Kort om bogen
Østers er en luksuriøs spise, som man enten hader eller elsker. Det sidste gør forfatteren, og han deler generøst ud af sin viden og avancerede opskrifter. Denne smukke bog er til dig, der nyder kogekunst på Michelin-niveau
Beskrivelse
Jonas Harboe var 19 år, da han smagte østers for første gang, og siden har han elsket "den berømte og berygtede råvare", som han skriver. Han har blandt flere priser vundet kokke-konkurrencen på Danmarks Østers Festival, og her præsenterer han opskrifter på ekstravagante østers-retter, fx signaturretten, "Pink Oyster med hybenrose og rabarber". Han har allieret sig med 6 "Østers-venner", der giver deres bud på en ret, fx Nicolai Nørregaards "Dampede østers med sprøde kartofler og kærnemælk". Indledes med basal viden om østers, guide til at åbne dem, hvad man drikker til dem osv. Sidst er der afsnit om danske og franske østers samt afsnit om teknikkerne bag præservering, fx olier, syltning, fermentering og dehydrering. Afsluttes med alfabetisk index
Vurdering
Dette er virkelig en visuel perle med spændende retter. Billederne af opskrifterne er de rene kunstværker, og også teksten er sat lækkert op. Der er tænkt på hver detalje, akkurat som i de avancerede opskrifter, der har en høj sværhedsgrad og kræver særlig tid og interesse
Andre bøger om samme emne
Fire kokke giver grundviden og opskrifter i Østers. Vores hav har et afsnit med lidt om østers og opskrifter, og Skaldyr har afsnit med opskrifter