Lektørudtalelse

Forfatter: Heidi Buur Pedersen

Kort om bogen

Er du ferm i et køkken, så får du her inspiration til at lave fem lækre, skræddersyede menuer, der uden tvivl vil imponere dine gæster og deres smagsløg. Mad for feinschmeckere, som du selv kan lave, hvis du har tid og tålmodighed

Beskrivelse

To kokke fra maduniverset Gastrofun.dk har komponeret fem menuer, baseret på de fire årstider, plus en nytårsmenu. Menuerne består af to snacks, forret, hovedret, dessert og en cocktail. I opskrifterne er der, foruden ingrediensliste, vejledning og fotos, forslag til råvare-alternativer samt indkøbs- og forberedelsesliste. Sidst i bogen findes basisopskrifter på fx risotto, syltelage og ghee. Alle menuer kræver en form for tilberedelse mindst 5 dage før, og der skal beregnes flere timer til tilberedning på selve dagen

Vurdering

Flot kogebog for dem, der gerne vil forkæle deres gæster med mad på højere niveau. Man er taget godt i hånden, med strukturerede vejledninger og en emnesorteret indkøbsliste, men det forudsætter alligevel en vis erfaring i køkkenet at kaste sig ud i retter som: Krustader med oksetartar, Krondyrfilet med syltede svampe, saltbagte rødbeder og jordskokkepuré, friturestegte østers, og ikke mindst desserterne Pavlova og Baked Alaska

Andre bøger om samme emne

Erfarne kokke kan finde inspiration til menuer i Gæstebud. Grøn gæstemad og Bæredygtig gourmet er vegetarisk gæstemad, og Sammen er en flot kogebog med mad til sammenkomster