Lektørudtalelse
Kort om bogen
Få marokkansk inspiration til hjemmekøkkenet i denne utroligt indbydende og sanselige kogebog med opskrifter, der er overleveret gennem generationer. For alle der elsker at prøve kræfter med nye madkulturer
Beskrivelse
Da søstrene Jamila Mohammadi og Khadija Al Mohammadis familie flyttede til Danmark i 1977, lavede deres mor fortsat mad efter sine gamle opskrifter, men jævnligt tilsat nye danske ingredienser. Alt var hjemmelavet, og der var altid mad til venner og familie. Børnene hjalp ofte til i køkkenet, og madlavning blev en naturlig del af hverdagen. Som voksne startede de en café i Sydhavnen i København, hvor de genskaber barndommens smage og viderefører familiens kulinariske traditioner. Bogen indeholder en række opskrifter i kombination med minder og anekdoter fra søstrenes barndom og opvækst, fx hvordan det har været at komme til et nyt land og vokse op og tilegne sig det bedste fra begge kulturer. Undervejs får læsere får også viden om madens oprindelse i Marokko. Med forord af Claus Meyer
Vurdering
Stemningsfuld, personlig og meget inspirerende kogebog med de smukkeste fotografier af de mange fristende retter. De fleste af opskrifterne har en lille anekdote tilføjet, som gør det ekstra interessant at prøve retten, men også bare gør det spændende at bladre i bogen og lade sig inspirere
Andre bøger om samme emne
I Marrakech får læseren en introduktion til Marrakech med beskrivelse seværdigheder, spisesteder og med opskrifter på marokkanske retter man kan spise i Marrakesh eller selv lave i eget køkken