Hvordan fungerer ebogslæseren?

Når du ønsker at læse en lånt bog, klikker du på den ønskede titel under fanen 'Mine lån'. Du får nu mulighed for at læse bogen online. For at læse bogen online, kræves det, at du har adgang til internettet. Du kan sagtens starte med at læse en bog online og senere vælge at downloade bogen - læs her, hvordan du downloader bogen til din enhed. Ligegyldigt om du læser online eller offline, skal du bare lukke app'en/bogen, når du ikke ønsker at læse mere. App'en husker, hvor langt du er kommet, så næste gang du åbner app'en/bogen, vil den automatisk fortsætte, hvor du slap din læsning sidst.

 

Uanset om du vælger at læse din lånte e-bog online eller har downloadet den til app'en, vil e-bogen åbne op i app'ens reader, hvor du har en række funktioner, som du kan anvende. De forskellige funktioner er som følger:

1. Sæt bogmærke

2. Oversigt over dine satte bogmærker i den pågældende titel

3. Indholdsfortegnelse

4. Indstillinger – herfra kan du styre skriftstørrelse, lysstyrke og vælge, om du vil have nattilstand eller ej.

Sidetal

Antallet af sider i en ebog varierer, alt efter om du læser bogen på en smartphone, en tablet eller en computer, og readeren kan ikke på nuværende tidspunkt omregne de skiftende formater til sidetal. I stedet kan du se, hvor langt du er i en ebog, ved at holde øje med, hvor mange procent du har læst.

Hvorfor virker bogmærkefunktionen ikke?

Bogmærkerne, som du sætter i en ebog, knytter sig typisk til det første ord eller den første linje på siden, hvor du har sat bogmærket. Når du skifter fra at læse på en tablet til en smartphone eller omvendt, bliver bogens sider ombrudt på en anden måde for at kunne være på skærmen. Derfor kan det være, at du skal læse lidt ned på siden for at finde den sætning, du var kommet til. Det samme kan ske ved skift fra online- til offline-læsning. 

Bemærk: Bogmærkefunktionen opdaterer med bestemte intervallers mellemrum, så hvis du bladrer hurtigt igennem nogle sider, kan det være, at du skal bladre lidt frem igen, næste gang du åbner bogen.