Tekniske krav

Baggrund for eReolens tekniske valg

 

Streaming

Til streaming af e-bøger og lydbøger via eReolens hjemmeside anbefales:

Seneste version af Chrome, Firefox, Safari, Edge eller Internet Explorer på Windows 10

Seneste version af Chrome, Firefox eller Safari på nyere versioner af MacOS

 

Hvis du streamer via website til smartphone eller tablet, kan du benytte:

Seneste version af Safari eller Chrome på nyere versioner af iOS

Seneste version af native browser eller Chrome på nyere versioner af Android

 

Derudover kan du også streame via eReolens app.

 

Hvis du oplever, at ovenstående ikke gælder din enhed, hører vi naturligvis gerne fra dig via vores kontaktformular: eReolens supportformular
 


eReolens apps

Apple Logo

IOS - iPad eller iPhone

eReolen

Din iPad eller iPhone skal understøtte iOS 9.3 og nyere for at kunne anvende appen eReolen.

Bemærk: For at kunne downloade titler i eReolens app, skal du have version 10 eller derover af styresystemet.

 

Android Logo

Android

eReolen

Din smartphone eller tablet med Android skal understøtte minimum version 6.0 for at kunne få det fulde udbytte af den nye Android app. Hvis dit styresystem er lavere end 6.0, kan du forsøge at opdatere dit styresystem. Du finder en omfattende vejledning til anvendelse af eReolens Android-app samt guide til, hvordan du opdaterer dit styresystem i din Android-enhed her

 

Nogle enheder vil, selv med den nyeste Android version, ikke kunne give en god oplevelse af den nye eReolen app. Du er velkommen til at kontakte vores support, men det er ikke muligt at hjælpe i alle tilfælde, hvis en enhed fejler. Læs mere om baggrunden for de udfordringer, der kan opleves med nogle enheder under afsnittet "Baggrund for eReolens tekniske valg".

 

Bemærk: eReolens gamle Android app er lukket den 13. januar 2020, hvilket betyder, at den ikke kan benyttes eller hentes fra Google Play Store længere. 

Den gamle Android-app understøttede enheder med version 4.4 og opefter. For brugere, der oplever, at de ikke længere kan benytte eReolens Android-app, er det muligt at anvende eReolens hjemmeside, der har responsivt design, og derfor tilpasser sig mobile enheder.

 

Windows tablet/smartphone

eReolen understøtter desværre ikke brug af Windows-smartphones eller -tablets og yder derfor heller ikke support på Windows-smartphones eller -tablets.

 

E-bogslæsere

eReolen er overgået til en streamingbaseret løsning. Den nye beskyttelse af e-bogsfilerne forudsætter, at offline-læsning sker igennem en app eller et program, og det betyder, at mange klassiske ebogslæsere ikke kan bruges. Man kan dog bruge eReolen på Android-ebogslæsere, der tilbyder adgang til stores, hvor man kan downloade appen. eReolen udvikler ikke specifikt til disse devices og kan derfor ikke kan garantere for oplevelsens kvalitet, ligesom der kan være eller opstå problemer, som der ikke er taget højde for. Kontakt producenten eller din elektronikforhandler, hvis du vil vide mere.

Anvendelsen af streaming skyldes, at det tidligere var for let at bryde kopisikringen (Adobe DRM) på e-bøgerne, hvilket hverken var acceptabelt for os eller de deltagende forlag og rettighedshavere. Streaming-baserede løsninger er derfor en del af den generelle teknologiske udvikling på e-bogsområdet.

eReolen beklager naturligvis, at det ikke er muligt at læse e-bøger fra eReolen med de fleste e-bogslæsere, men samtidig må vi konstatere, at den streaming-baserede løsning i dag er den bedste måde at beskytte bogfilerne på.

 

MP3- afspillere

Producenterne er holdt op med at understøtte DRM i deres MP3-afspillere. Derfor er muligheden for overførsel af lydbøger fra eReolen til MP3-afspillere blevet erstattet med funktionerne i eReolens nye app.  eReolens nye app giver netop mulighed for at downloade lydbøger til smartphone og tablet og på denne måde tage lydbøgerne med sig offline.