Tema / Sådan kommer du i gang med at lytte og læse

eReolen er bibliotekernes tilbud med e-bøger og lydbøger. Alt, du skal bruge for at komme i gang, er dine login-oplysninger til biblioteket.

 

Med eReolen har du altid dit digitale bibliotek lige ved hånden. Med appen kan du have alle dine læseoplevelser med i lommen og læse og lytte, når det passer dig.

Desuden vil du med appen kunne downloade bøgerne til offline brug, hvis du ikke er i rækkevidde af en internetforbindelse, og sætte en timer, så du trygt kan tage et hvil uden helt at miste overblikket over, hvor du kom til i lydbogen.

 

Alt, du skal gøre, er at finde eReolen-appen i App Store eller Google Play, downloade den og logge ind med dit bibliotekslogin. Hvis ikke du er oprettet som låner på dit lokale bibliotek, kan du på de fleste bibliotekshjemmesider oprette dig med NemID. Læs mere her, hvis du vil vide mere.

 

Tekniske krav

Minimumskravet for eReolens apps er, at din telefon eller tablet er opdateret med nyere styresystemer, som er hhv. version 6 for Android-enheder og 9,3 for iOS.

Find yderligere svar på spørgsmål om appen i vores FAQ og Tekniske krav her på hjemmesiden. FAQ’en er også synlig i appens menu under ”Hjælp". Skriv også endelig til eReolens support, hvis der er spørgsmål og kommentarer til eReolens apps.

Du kan også altid læse og lytte via hjemmesiden her, hvis du ønsker at benytte web frem for app.

 

Læsning og lydbøger til børn

Der findes et hav af underholdning til både de mindste og større børn på eReolen, f.eks. bøger til højtlæsning, til en rolig lyttestund og læs-let-bøger til alle aldergrupper. På eReolen Go kan børn og unge mellem 7-14 år selv finde bøger og inspiration i øjenhøjde og tilpasset netop deres aldersgruppe. Også de kan finde appen eReolen Go i App Store og Google Play.

 

Til dig, der gerne vil læse på engelsk

Hvis du foretrækker at læse dine bøger på engelsk, kan du finde massevis af engelsksprogede e-bøger og lydbøger på eReolen Global. Download app'en Libby, by Overdrive og find og lån de engelsksprogede titler, som du kan låne ud over din almindelige kvote på eReolen. Ligesom på eReolen benytter du dit almindelige bibliotekslogin, og bøgerne afleveres af sig selv efter endt låneperiode.

 

Kvoter og blå titler, du altid kan låne

På alle eReolens tilbud er det dit kommunale bibliotek, der bestemmer, hvor mange lån du kan foretage om måneden, og det er også derfor, man ikke kan aflevere og skifte bog så ofte, man vil. Dog er der hjælp at hente, når lånene slipper op. eReolen har over 22.000 titler i abonnoment, hvilket vil sige, at man kan låne rigtig mange af dem - helt uden om de 'normale' kvoter. Det betyder altså ikke, at de på nogen måde er af ringere kvalitet - blot at aftalen med forlagene er strikket sammen på en anderledes måde.

Disse titler er markeret med blåt ikon i både appen og på hjemmesiden, og du kan finde dem både på forsiden og under kategorierne.

 

Reserveringer

For mange kan det virke ulogisk, at digitale bøger nogle gange skal reserveres. For så burde alle vel kunne læse samtidigt?

På nogle af de nye og mest populære bøger har vi lavet en aftale med forlagene om, at eReolen gerne må udlåne dem, men kun i et begrænset antal ad gangen. Så selv om det er fedt at kunne låne bøgerne digitalt på biblioteket uden reservation, er det - helt ligesom med bibliotekernes fysiske bøger - altså ikke sådan, at alle kan få lov til at låne de samme bøger samtidigt.