Tema / Ugens anbefalinger fra læserne

Endnu flere har delt deres bedste efterårsbøger med os i anledning af eReolens efterårskonkurrence. Og dem vil vi selvfølgelig gerne dele videre med alle jer andre.

Herunder fortæller Helle, Henrik og Charlotte om deres yndlingsbøger - og hvis ikke allerede du selv har gjort det, kan du gøre det samme og deltage i konkurrencen om et par fede trådløse høretelefoner.

Læs om hvordan nederst i artiklen!

 

 

Helle: Min klare favorit blandt lydbøger er "Britt-Marie var her" af svenske Fredrik Backman. Bogen handler om Britt-Marie, som efter mange år som hjemmegående husmor får brug for et arbejde. Efter en del udfordringer med arbejdsformidlingen får hun job som altmuligmand på et fritidshjem i en lille flække fyldt med de mærkeligste personer. Hun finder fællesskabet vha. fodbold og ender med at få stor betydning for alle i den lille by.

En helt fantastisk bog om den regelrette Britt-Marie, som er så bange for ikke at høre til og ikke at betyde noget for andre. Ved første øjekast en utrolig morsom bog med mange sjove episoder; som dog rummer så meget mere og så fint beskriver frygten for at være ubetydelig og at finde fællesskabet et sted, man aldrig havde forventet at finde det og blandt personer, som man ikke umiddelbart burde have noget til fælles med.

Eneste minus ved bogen: den burde være oplæst af journalisten Anders Agger fra DR. Den fanger netop de personer, han er så god til at gøre betydningsfulde.

 

 

Henrik: Jeg har brugt ereolen til at komme igennem klassikere. Med en times transport hver dag kan man nå at læse mange klassikere. Den, jeg her vil anbefale, er "Moby Dick" af Herman Melville.

Mere klassiker kan man næsten ikke finde. Jeg troede, bogen handlede om selve kampen med den store hval. Men den handler om næsten alt andet end selve kampen. Forskellighed, hævn, stolthed er nogle af de mange emner, bogen indeholder. Og så får man desuden en meget stor indsigt i hvalen, dens liv og anatomi.

 

 

Charlotte: Det er jo svært, jeg har mange.

Men en af de bøger fra eReolen, jeg flere gange har overvejet at genlæse, er "Vindens Skygge" (Shadows of the Wind) af Carlos Ruiz Zafón (findes som e-bog her)

Jeg læste den i 2006, tror jeg, i løbet af et døgns tid, og jeg husker den stadig tydeligt. Beskrivelserne er fantastiske, og bogen er spændende hele vejen igennem.

 

Har du delt din digitale yndlingsbog med os?

Hvis ikke du allerede har gjort det, synes jeg, at du skal skrive en anbefaling til mig og deltage i konkurrencen om et par fede trådløse høretelefoner. Vinderen trækkes d. 15. november.

Så skynd dig at sende en lille anmeldelse af din yndlingsbog til mig på smda@aarhus.dk sammen med et billede af dig selv. Læs mere ved at klikke her.

Ud over de tre nævnte bøger er alle titlerne herunder anbefalet af eReolens læsere. Rigtig god fornøjelse!

 

/Dagmar, redaktør på eReolen