Et brunstigt brøl sætter det årlige møde mellem en flok soldaterkammerater med en fortid i livgarden igang. Også i år skal en stormester i pels kåres: Den, der har nedlagt flest kvinder i det forgangne år, vinder. Beviset leveres i form af en hårdusk - en pels - til den tidligere stormester og præmien er en pude stoppet med duskene, som sejrsherren kan sidde og sniffe i. 2510 pelse er det blevet til i løbet af et årti. For at sikre den korrekte vinder indkaldes et uvildigt vidne. Men noget er anderledes i år. Vidnet stiller spørgsmål og borer dybt i venskabet mellem soldaterkammeraterne. Attituder og faste roller kollapser og hvad der skulle have været en kendt gennemspilning af ritualer ender som en katastrofe. Et brunstigt brøl bliver til et sammenbrud.
Dramaet blev opført på Teater Grob i København i 2001 med blandt andre Thomas Levin og Per Scheel-Krüger i hovedrollerne.
Jakob Weis (f. 1970) er dansk dramatiker og manuskriptforfatter. Han debuterede i 1993 med teaterstykket "Noget om Eros" og har siden skrevet manuskripter til film, tv-serier, radio og opera foruden sine mange dramaer. Weis har vundet tre Reumertpriser som Årets dramatiker for stykkerne "Hamlet in absentia" fra 2017, "Udslet Hornsleth" fra 2011 og "Håndbog i overlevelse" fra 2007.
I 2018 sprang Weis ud som manuskriptforfatter med den anmelderroste spillefilm "Den tid på året", som har Paprika Steen, Sofie Gråbøl og Lars Brygmann i hovedrollerne.
Stykket blev opført i København sidste år som en af årets bedste teaterforestillinger. Stykket begynder som et brunstigt brøl af mandehørm og ender som et sammenbrud med død og desillusion. En lille flok soldaterkammerater med fortid i livgarden har en tradition for at mødes og ikke mindst få en opgørelse over, hvor mange "pelse" (læs: bestegne kvinder), de kan bryste sig over i det forløbne år, her udnævnes en "stormester" - 2510 "pelse" er det blevet til i de ti år, seancen har fundet sted! Ellers er det meningen, at aftenen skal gå med druk, mandomsprøver - og selvfølgelig saftige historier om "pelse". For at sikre, at alt går korrekt til, er der indkaldt en uvildig person udefra, som skal styre tingene. Men denne aften går det galt. Det uvildige vidne stiller spørgsmål og borer dybt i tingene, og det viser sig, at den enorme gang mandehørm, rollerne og attituderne og venskaberne kan kollapse. Og det, der skulle have været endnu en gennemspilning af de kendte ritualer, bliver en katastrofe, da vidnet bliver dræbt, og alt bliver sammenbrud. Det er et meget intenst, voldsomt og flot timet skuespil, der placerer Weis som en dramatiker i første geled. Også velegnet som læsedramatik