Den amerikanske officer Sean O’Sullivan får en høj militær post i Berlin lige efter anden verdenskrig. Han forelsker sig i en tysk pige og møder en række særprægede personer, der alle spiller en vigtig rolle i dramaet om Berlin.
Det er beretningen om, hvordan Berlin bliver et brændpunkt mellem Øst og Vest, om den sovjetiske blokade og om det eventyrlige redningsforsøg, der blev kaldt "luftbroen til Berlin".
"Armageddon" er et storværk om et besejret folk og kampen mellem demokrati og socialisme.
Leon Uris (1924-2003) var en amerikansk forfatter, der skrev en lang række historiske romaner. Hans bøger opnåede stor popularitet og blev oversat til mange fremmedsprog. Flere af hans bøger er inspirerede af hans egne erfaringer som soldat i Europa under anden verdenskrig. Denne krig og en lang række andre krige og konflikter i det tyvende århundrede danner bagtæppe for flere af Leon Uris’ mest populære bøger.
Halvdokumentarisk roman om de amerikanske besættelsesstyrkers virksomhed i Berlin fra januar 1944 til og med den gennemførte luftbro i 1948/49
Anmeldelse:
Lektørudtalelse
Genoptryk af tidl. oversættelse (1964). Skildrer en brigadegenerals og hans hær af specialisters forberedelse til at overtage forvaltningen i besatte tyske områder efter D-dag. Handlingenstrækker sig fra januar 1944 over erobringen af Berlin i april 1945 frem til den kolde krigs hedeste fase - etableringen af de allieredes luftbro for at bryde den sovjetiske afskæring af belejringaf byen - frem til foråret 1949, hvor »sejren« er vundet. (Selve D-dagen og krigen i Frankrig er ikke skildret). Det er en halvdokumentarisk roman, hvis hovedtræk er nogenlunde korrekte. Sammenlignf.eks. med Erling Bjøl: Verdenshistorien efter 1945, bd. 1, side 130 ff. Skildringen skæmmes af en noget banal karaktertegning af det store persongalleri fra generaler til menige, men trods de 700sider og for meget fyld lykkes det overvejende Uris at holde handlingens spænding ved lige næsten til slutningen. Anskaffelse anbefales, men i begrænset eksemplartal. 2. udgaven er enpaperbackudg., typografienlæservenlig, men indermargen for smal