Hvordan skaber man det gode interview? Hvordan finder man på de rigtige spørgsmål, der får folk til at snakke? Hvordan styrer man samtalen i den retning, man ønsker? Og hvordan bliver man bedre til at lytte? Jan Krag Jacobsen går i dybden med en række interviewteknikker, der kan få dig godt i gang, hvis du skal interviewe. Bogen handler især om medieinterviewet, men kan også bruges i forbindelse med for eksempel forskningsinterview og personaleinterview.
Jan Krag Jacobsen (f. 1939) er uddannet kemiingeniør og cand.polyt. Han var i mange år ansat som lektor ved Kommunikationsuddannelsen på Roskilde Universitetscenter, hvor han blandt andet underviste i interviewteknik – et emne han har skrevet flere bøger om. Jan Krag Jacobsen har desuden været præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.
Bogens forfatter er medieforsker og ansat som lektor på RUCs kommunikationsuddannelse. Desuden er han freelance medarbejder ved Danmarks Radio. Interviewet er noget vi alle møder tiere ogtiere i vores dagligdag. De mange talkshows i radio og TV er eksempler. Det bruges dog professionelt mange andre steder end i medierne. Man kan nævne f. eks. forskning, terapi, diagnostik, forhør,eksamen og ansættelsessamtaler. For forfatteren er interviewet et håndværk, der kan læres. Han gennemgår interviewet som sproglig genre, dets opbygning og de forskellige interviewtyper. Dernæstkommer han ind på interviewets psykologi, de forskellige spørgsmålstyper, styring af interviewet, redigering, jura og meget mere. Bogen er forsynet med en ret omfattende annoteret litteraturliste.Der er skrevet en del bøger om interviewteknik, men for de flestes vedkommende i relation til et bestemt fag. Denne bogs fordel er, at den kommer så vidt omkring, og dermed er så almen, at denhenvender sig til mangelæsere. Det gælder de mange, der professionelt optræder som interviewere, men også alle os andre, der har brug for at kende de professionelle fif for bedre at kunne forholdeos til mediernes informationer