Kongens bedste og højst skattede skytte går en dag på jagt efter bytte til kongens aftensmad, han rammer en smuk due i vingen, og til hans store overraskelse taler den til ham, lige inden han skal til at slå den ihjel. Duen beder ham tage sig med hjem, og når den er ved at falde i søvn, skal han slå den med bagsiden af hånden. Den forundrede skytte gør, som duen siger, og til hans store overraskelse forvandler den sig til en smuk jomfru, som tilbyder sig som hans kone.
"Skytten og den blå due" er blot ét blandt 17 europæiske folkeeventyr, som Søren Christensen genfortæller.
Søren Christensen (1910-2009) blev født på en gård ved Ringkøbing. Han var uddannet lærer og tog filosofikum ved Aarhus Universitet. Han underviste i mange år i tysk, engelsk og latin. Søren Christensen var en meget produktiv forfatter og udgav et væld af bøger, hovedsageligt genfortællinger af folkeeventyr og sagn. I 1983 modtog Søren Christensen Danmarks Skolebibliotekarforenings Børnebogspris.
Søren Christensen, der allerede har 10 eventyrsamlinger bag sig, udgiver nu en ny samling med 17 europæiske folkeeventyr. Af disse folkeeventyr, som er indsamlet fra en lang række europæiskeeventyrsamlinger, må de fleste karakteriseres som trylleeventyr. De skildrer, hvordan overnaturlige kræfter og væsener griber ind i menneskelige livsforhold. Ofte er hovedpersonen et ungt menneske,som må begive sig ud i verden for at løse tilsyneladende uløselige problemer. I efterskriftet skriver S.C., at kamp er et grundtema i folkeeventyret, det være sig såvel fysisk som åndelig kamp, ogat den mest sublime form for kamp er gådevæddestriden, som samlingen har flere eksempler på. Blandt eventyrene findes der også et par almindelige fortællinger, som ifølge forfatteren er medtagetp.g.a. deres relevans for nutidige læsere. Forsiden er som på de tidligere samlinger tegnet af Svend Otto S. Den forestiller en kæmpefrø med en mand på ryggen, hvis vej er standset af et kæmpeildhav. Forsidenudtrykker eventyrenes dobbeltbetydning af fare og tiltrækning og skal nok gøre sit til, at også denne samling får mange læsere