Hvorfor er vampyrer bange for hvidløg? Har Dracula eksisteret i virkeligheden? Og hvordan bliver man til en varulv? "Varulve og vampyrer" giver svar på mange af de spørgsmål, der knytter sig til de overnaturlige væsner. Bogen fortæller om gammel overtro – og om de uhyggelige kendsgerninger, der måske kan forklare, hvordan sagnene og myterne er opstået.
Jens Laigaard er bibliotekar, forfatter og spøgelsesforsker, og han har skrevet indtil flere bøger om okkulte emner som blandt andet spøgelser, trolddom og satanisme samt et par håndbøger om knallertkørsel og dykning.
Om overtroen omkring varulve og vampyrer og de kendsgerninger sagnene bygger på
Anmeldelse:
Lektørudtalelse
I samme stil og udstyrsom bl.a. Magi og mystik og Ander og spøgelser, fortæller JL her historien om varulve og vampyrer, ikke de forskellige sagn og myter om dem, men om de realiteter, derligger bag sådanne myters opståen. Der fortælles om de historiske vampyrforfølgelser, der i høj grad minder om hekseforfølgelserne, om personer, der virkelig har været kannibaler og bloddrikkere,om sygdomme, der kan give nogle af de fysiske træk, der forbindes med vampyrer og varulve, samt nogle biologiske kendsgerninger, der forklarer overtro omkring gengangere o. lign. Det er uhyrespændende og uhyggelig læsning, ikke mindre end gyserhistorierne. Bogen er rigt illustreret med såvel gamle stik og tegninger som aktuelle fotografier, heraf nogle fra den righoldige filmskat omemnet. Den 2-spaltede tekst er overskuelig og nem at gå til. Der findes ikke ret meget litteratur tilgængelig for børn om emnet, især er vampyrer et forsømt emne. En spændende og særdelesvelskrevet bog om et meget efterspurgtemne. Vil blive læst med interesse af gyserfans fra 11 år og op, og voksne kan også sagtens være med