Hvis du tror, at sundhedsguruernes og ernæringsforskeres kostråd er den eneste vej til det gode liv, så tager du fejl, mener forfatter og levemand Erik Olaf-Hansen. I denne bog opfordrer dig til at lægge bekymringerne på hylden og leve livet med glæde og nydelse.
Erik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i omkring et halvt hundrede bøger om blandt andet vin og livsglæde. Erik Olaf-Hansen er derudover forfatter til et par romaner.
I sin nyeste bog langer Erik Olaf-Hansen ud efter det etablerede sundhedssystem med Sundhedsstyrelsen og sygdomsforeningerne i spidsen. Hovedpointen er, at det skal være dejligt og sjovt atleve. At man skal turde leve livet trods alle de farer, vi dagligt præsenteres for i nyhedsmedierne. At tage alt med et gram salt, lytte til ens sunde fornuft og slappe af. Han argumenterer for, atvi skræmmes unødigt til afholdenhed og ængstelse på mange områder: Mad, vin, øl, tobak, sex. Argumenterne er en blanding af snusfornuft, viden hentet fra samtaler med diverse forskere, seriøsetidsskrifter og aviser, plus en stor skepsis over for statistik. Nogle gange forekommer argumenterne mig for letkøbte, f.ex. at AIDS nok ikke er så farligt for de fleste, når man ser statistikkennøjere efter og betænker, hvem der er højrisikogrupper. Alt serveres i hans causerende stil, som kendes fra Politikens vinspalter og mange bøger (heraf en del om vin). Han provokerer selvfølgelig,og mange elsker det