Den danske historiker Tage Kaarsted giver i "Dansk politik i 1960’erne" en indsigtsfuld og kyndig gennemgang af den politiske historie og de overordnede politiske linjer gennem et årti, der var rigt på begivenheder både i dansk og international sammenhæng.
Tage Kaarsted (1928-1994) var en dansk historiker, der også ofte virkede som politisk kommentator. Han beskæftigede sig primært med dansk politiks historie op gennem 1900-tallet – et emne han også har skrevet en lang række bøger om. Tage Kaarsted har modtaget flere priser for sit arbejde. I 1971 blev han Ridder af Dannebrog, og ved sin død udnævntes han til Kommandør af Dannebrog.
I dette optryk af radioens Rosenkjær-forelæsninger sommeren 1969 præsenteres læseren på en underholdende og udbytterig måde for de politiske partiers (undertiden enkeltpersoners) strategi og taktik omkring 60'ernes regeringsdannelser og politiske kriser, f. ex. oprettelsen af Liberalt Centrum og omsforliget. Kaarsted går ikke særligt i dybden, og bogens styrke ligger da også i, at læseren med korte mellemrum iagttager partierne i nye situationer, der påvirker deres indbyrdes relationer; også partidisciplinen - eller rettere mangelen på samme - kommer her ind i billedet. I et informativt 1. kap. redegøres for samtidshistorien som videnskab. Mange læsere vil med forventning se frem til den fyldige, dokumenterede fremstilling, som forordet stiller i udsigt. En selvfølgelig anskaffelse i alle folkebiblioteker og større skolebiblioteker