De grønlandske sagn og myter er fulde af spændende historier, der løsner op for fantasien. De gengiver menneskets forestillinger om livet, om sjælen, om naturens gang og om troen på de højere magter. Sagnene i denne bog er alle indsamlet af den danske polarforsker Knud Rasmussen, og her er de genfortalt, så også de yngre læsere kan være med.
Synnøve Lien (f. 1926) er uddannet lærer. Hun er forfatter og medforfatter til en lang række bøger og artikler om undervisning og læseindlæring.rnKirsten Meldgaard (f. 1949) er uddannet lærer, og har undervist i dansk i hele skoleforløbet. Hun er forfatter til adskillige bøger og artikler om danskundervisning.
Bogens 11 myter og sagn giver tilsammen en udmærket introduktion til den traditionelle grønlandske forestillingsverden, idet de fortæller om skabelsen af de første mennesker, solen og månen, om jagt, ægteskab mellem dyr og mennesker, om fangstdyrenes natur og årsagerne til dårlig fangst, her med et par versioner af fortællingen om Havets Moder, som er et yndet emne for børnebøger, f.eks. i Vebæk: Besøg hos Havets Moder, 1995 og Riel: Pigen som søgte Havets Mor, 1972, 1981, 1996, som giver en mere detaljeret beskrivelse af de mange færdigheder der må til, for at rejsen kan lykkes. Pia Falck Papes blyantstegninger er en historie for sig. De er fulde af liv, kraft og dramatik, og de giver en flot fornemmelse af de vældige landskaber og naturkræfter overfor de meget små mennesker, som dog også må besidde megen fysisk og psykisk kraft for at overleve. Fortællingerne er baseret på Knud Rasmussens optegnelser, lidt forenklede og moderniserede, så de er mere tilgængelige for børn fra 10 år, som er målgruppen. Bogen er beregnet til undervisning, men kan fint bruges i andre sammenhænge. Indledningen fortæller lidt om Knud Rasmussen, og et afsluttende minileksikon forklarer "fremmede" fænomener