Det er lykkedes Siggi at finde frem til sin far, men undervejs mistede han alt, hvad han havde: sin mor, sin titel og sin ære. Hans far vil hjælpe Siggi med at få hævn over sine fjender. Han optræner Siggi til at blive kriger, men fjenderne er magtfulde og snu. Er Siggis vilje stærk nok til at slå dem?
"Ulvetid" er anden del af Sagaen om Sigurd. Den fortæller om en ung drengs søgen efter retfærdighed og identitet i en middelalderagtig og eventyrlig verden.
Sagaen om Sigurd Svinedreng foregår i en middelalderagtig verden med drager og magiske sværd. Samtidig handler bøgerne om emner, der er tidsløse, og som er lige så relevante i vores verden. Bøgerne fortæller om identitet, retfærdighed, familie og skæbnen.
Josefine Ottesen (f.1956) er børnebogsforfatter, dramatiker og teaterinstruktør. Hun er uddannet skuespiller, men har siden 1990'erne levet af at skrive sine populære fantasybøger til børn og unge. Siden begyndelsen af sin karriere har hun vundet adskillige priser for sine bøger, blandt andet Kulturministeriets Børnebogspris og Orla-prisen.
Sigurds far optræner Sigurd til kriger - nu er tiden inde til at hævne den blodige uretfærdighed, der betød at Sigurd mistede alt: sin mor, sin familie, sin titel og sin ære
Anmeldelse:
Lektørudtalelse
Dette er 2. del af Ottesens "letvægts-historie/fantasy" om Sigurd, der søger efter sin rette identitet, efter sin oprindelse, sin slægt og plads i voksenverdenen. Efter at have mødt sin virkelige far starter oplæringen til mand og kriger, det hele med et eneste, enkelt mål: hævn. Sagaen er en fortælling om hævn, personligt mod og stolthed. Store, voldsomme eksistentielle spørgsmål, som ikke helt uden problemer lader sig formidle i en fortælling med et lix-tal på 11. Så enkelt et sprog og så kortfattede sætninger kan ikke undgå at betyde en svaghed i nuancer og troværdighed. Men spændende er det, der er ramasjang fra først til sidst, og universet er tegnet og fortalt helt uden sentimentalitet og bløde fornemmelser. Blodet sprøjter og Sigurd bevæger sig ubesværet fra dreng til kriger til ulvemenneske og til kriger igen. Med klare referencer til sagaer og nordisk mytologi fortælles en historie, som især rammer de 10-12-årige, men som samtidig har stof og kraft til meget ældre læsere - ikke mindst læsesvage unge, der vil genkende og forstå begreber som blodhævn, ære og rodfæstethed i familien. Hans Høygaards meget enkle stregtegninger er kraftfulde og effektive med mindelser om gamle træsnit. Josefine Ottesen huskes med fornøjelse for blandt andet: Krigeren, Enya og Eventyret om fjeren og rosen. Vi venter spændt på treeren