Husmann’s Vinstue i Larsbjørnsstræde i København er en af byens mest legendariske frokostrestauranter. Siden den åbnede i 1907, er der blevet serveret frokost i verdensklasse for både lokale og turister, og den ydmyge kælderbeværtning har altid haft noget helt særligt over sig. Allan Mylius Thomsen fortæller den spændende historie om Husmann’s Vinstue og miljøet i Pisserenden, der har forandret sig umådeligt meget gennem det tyvende århundrede.
Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
Husmanns Vinstue er en af Københavns mere kendte beværtninger, som i de senere år har udviklet sig til at blive et ganske godt frokoststed, meget søgt af 'kendte' og folk der gerne vil være det. Forfatteren til dette lille skrift om Husmanns er reklamemand og journalist, og stamgæst i kælderen. Mellem mange gode illustrationer får han fortalt beværtningens godt 100-årige historie og lidt om de mennesker, der især i de senere år har haft deres gang og arbejde der. Som indledning, ca. halvdelen af bogen, får læseren en kort gennemgang af Københavns, eller mere præcist Nørre Kvarters, historie. For de interesserede et godt minde om stambeværtningen, selvom forlagsredaktøren godt kunne have været til lidt mere hjælp med ortografien og tekstredaktionen