Få inspiration og viden – uden løftede pegefingre. Og undgå at forfalde til gastronomisk selvhøjtidelighed eller at skulle have en lommeregner med i supermarkedet for at få sund, nem og lækker mad.
Bogen er en blanding af ernæringslære, gode kostråd og opskrifter. De første 80 sider er teori om dårlige vaner og stress, kost og myter, og vejledning i hvordan man langsomt kan få drejet sine madvaner uden at blive fanatisk. Vi har hørt meget af det før; men her får man et samlet overblik, og nogle af myterne pilles fra hinanden. Forfatteren er både klinisk diætist og psykolog, og det er en rigtig god kombination. Efter teorien følger 80 sunde og meget varierede opskrifter. Der er taget hensyn til at de fleste retter skal være forholdsvis enkle og hurtige at lave, altså et godt alternativ til de hurtige, dårlige valg. Opskrifterne er delt op i afsnit med supper, salater, fisk, pasta osv. for at slutte med en række indbydende desserter. Maden er tydeligt inspireret af det provencalske køkken tilpasset danske forhold. En udmærket koge- og slankebog hvis man ellers har tålmodighed til at læse de ca. 80 sider teori. Netop nu udkommer der mange slankebøger; denne tilhører den mere jordnære ende som fx også den nyligt udkomne Ned i vægt. Inge Vindings bog her har mere spændende opskrifter end ovennævnte og lidt mere læsestof i det teoretiske afsnit. Hvad man foretrækker er en smagssag, budskabet er nogenlunde det samme