"Drømmene kører ham rundt i en svimlende karrusel af adskilte læber, dybe øjne, et sugende blik. Et eller andet sted skal dette liv findes, skal han finde det, skal han løftes som af stærke arme og lige ind i en hvirvel af hede kroppe, stemmer der siger hans navn, siger hans navn og vil noget med det, vil ham noget."
Digtene i "Liv" kredser netop om livet – og om døden. Om det totalt omvæltende pludselige fravær af en dybt elsket person. Om de skygger døden kaster. Og det lys der også opstår. "Liv" udkom første gang i 1996.
Juliane Preisler (f. 1959) er en dansk forfatter og digter. Hun debuterede i 1983 med digtsamlingen "Uden" og har sidenhen udgivet en lang række bøger. Juliane Preisler er uddannet magister i litteraturvidenskab og har ved siden af virket som forfatter blandt andet arbejdet som oversætter samt litteraturanmelder for Dagbladet Information. I løbet af sin karriere har Juliane Preisler modtaget flere prestigiøse priser og legater, herunder Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik, Edith Rode Legatet samt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.
Digte om smerten ved et kærlighedsforholds ophør, sammenstillet med smerten ved et livs ophør, et elsket menneskes bortgang
Anmeldelse:
Lektørudtalelse
Foruden flere romaner, heriblandt den meget læste Kysse Marie, 1994, har Juliane Preisler også fået udgivet digtsamlinger, senest Hun, 1991, og Fuglenat, 1993, som Liv ligger i forlængelse af. Også denne gang konfronteres læseren med den umulige kærlighed, det smertende brud og den martrende erindring. Kroppen skriger stadig efter den andens, eller bare en eller andens berøring til at stilne behovet for ømhed og nærhed - om så blot for et øjeblik. Fortællerpositionen er 3. persons han, hun og de, men det lyriske jeg opleves som suverænt kvindeligt. Her dog med den finesse, at også animus-siden respekteres, og at perspektivet udvides ved at lade den aldrende kvindes tristesse og dødsangst komme til orde. Som disse er kommet til Juliane Preisler, der ved sin enkle sprogkraft må fascinere såvel den forudsætningsløse som den krævende lyriklæser