Danmarks jernalder er en skatkiste af dramatiske fortællinger. Nu er fortællingen om fire dramatiske år i midten af 200-tallet blevet levendegjort i Henrik Olsens spændingsroman Hævnens Pil. Romanen beskriver konflikter og magtkampe i jernalderens Hedeland – det vi i dag kender som Storkøbenhavn. Og når man taler om konflikter og magtkampe, så dukker den faste følgesvend, hævnen, også op. Hævn spiller derfor en afgørende rolle i romanen, hvor forfatteren fører historien fra debutromanen Fyrstens fald videre.
I Hævnens Pil følger vi tømreren og bueskytten Ørn, som har mistet sin livsledsager, Aslak, og derfor indleder et hævntogt mod den nyudnævnte fyrste over Hedeland og hans fosterfar, som slog Aslak ihjel. Med snuhed og rænkespil skyr Ørn ingen midler for at komme den unge fyrste og Aslaks banemand til livs.
Samtidig følger vi åndemaneren Pil, som får konkurrence fra den tilrejsende Sigh, der også besidder hellige og helbredende evner. Sigh bringer samtidig nye guder til Hedeland, og det bliver til en kamp – ikke bare mellem de to åndemanere, men også mellem de nye og de gamle guder.
Ørns hævntørst og åndemanernes konflikt bliver snart flettet sammen, og ingen kan vide sig sikker, når magtkampene tager til.
Hævnens Pil er fuld af dramaer, spænding og levende miljøbeskrivelser. Den er ligesom Fyrstens fald bygget på omfattende arkæologisk research – og forfatterens livlige fantasi.