Brændevinsgrisen fortæller om brændevin og om hvad man kan sætte på den. Den udkom første gang i 1947 og har i dag klassikerstatus. Det skyldes dels at det var lykkedes forfatteren at få indsamlet mange sjældne opskrifter lige før de gik i glemmebogen, dels at hans gode ven Johannes Larsen forsynede bogen med tegninger af ca. 40 forskellige urter. Bogen kan altså både læses som et spændende kulturhistorisk og folkloristisk skrift, samtidig med at man kan nyde Johannes Larsens fine og meget præcise stregtegninger. Ny udgave med nyt forord og efterskrift.
En blanding af kulturhistorie og gamle praktiske opskrifter på kryddersnaps. Med botaniske kommentarer af planteekspert Per Mølgaard
Anmeldelse:
Lektørudtalelse
Denne bog er en blanding af praktiske opskrifter og kulturhistorie, og som læser får man en på opleveren. Man hører og læser ikke kun om opskrifter, men får også en dybere forståelse for brændevinen og dens historiske betydning. Opskrifterne og vejledningerne er rimelig nemme at gå til, men ingredienserne kan godt være svære at tilvejebringe, fx ren alkohol, umoden pomerans eller hvidt sandeltræ. Men jeg er da blevet nysgerrig og har fundet et par stykker der skal prøves