Tema / Forfatterne anbefaler

Hver dag i december har vi åbnet en låge i eReolens julekalender. Vi er endelig nået til den 24. december, og i dag skal vi fejre de boganbefalinger, vi har fået hver søndag i advent af fire fantastiske forfattere. 

1. søndag i advent: Peter Madsen

Advent blev skudt i gang med en hyldest til Tove Janssons Mumi-univers, da Peter Madsen anbefalede Juletræet. Mange kender sikkert allerede universet godt. Jeg så tegnefilmene som barn og var absolut skrækslagen for Murren, der med sin blotte tilstedeværelse ændrede hele stemningen på skærmen. Peter Madsen slår et stort slag for hendes bøger, som viser hendes unikke forfatterskab og hendes fantastiske billedkunst. Specielt Juletræet rummer ifølge ham essensen af julen. Læs Peter Madsens anbefaling her.

2. søndag i advent: Anne Sofie Hammer

Anne Sofie Hammer tog os alle tilbage til den mere traditionelle julehistorie i Hyggen - Historien om en gårdnisse af Lars-Henrik Olsen, for som hun selv siger, "julehistorier behøver jo ikke altid være gamle, men nogle gange er det hyggeligt, at de er det." Måske kan du huske scenen fra Pyrus, hvor en gårdnisse tryller en kvindes næse større som straf for at putte salt i grøden? På samme måde er Hyggen en magisk og hyggelig fortælling, der viser nissens mange forskellige luner som både drillende, straffende og hjælpende. Læs Anne Sofie Hammers anbefaling her.

3. søndag i advent: Sebastian Klein

Kun en sand naturformidler kan åbne dine øjne for, hvordan den smukke natur i en bog bidrager til hele stemningen i en julehistorie. Sebastian Klein anbefalede Nissemaskinen af Sven Nordqvist, fordi det ud over at være en fantastisk historie også foregår i naturskønne omgivelser, hvor den øde, skandinaviske skov danner kulisse for magien. Det kan jeg kun give ham ret i. Læs Sebastian Kleins anbefaling her.

4. søndag i advent: Nicole Boyle Rødtnes

Nicole Boyle Rødtnes mindede os om troen på nissen, og hvordan man som barn stillede risengrød frem og nogle gange fik gaver til gengæld. Nisserne og skomageren af Katie Daynes, der er baseret på eventyret Nisserne af Brødrene Grimm, handler om det gensidige forhold mellem to nisser og en skomager. Der ligger en varme i historien, som minder om barndom og juleglæde. Læs Nicole Boyle Rødtnes' anbefaling her.

 

Sidste låge i eReolens julekalender er hermed åbnet. Jeg håber, at du har nydt vores mange juleanbefalinger i decemeber. 

 

Rigtig glædelig jul!

/Emilie og hele eReolens redaktion