Michail og Vladimir er venner. De arbejder begge på et stålværk. De kommer begge fra Polen. De er somme tider sammen i weekenden, så ser de fodbold i fjernsynet og drikker en øl. Michail sparer sammen, så han kan få sin kone og 5-årige søn til Danmark. De er stadig i Polen, og han savner dem.
En smuk forårsdag har Michail ikke lyst til at gå hjem til sit lille værelse. Han går ned til havnen, og sidder på en bænk, hvor han kan se over på stålværket. Han får selskab af en gammel mand, der gerne vil snakke. Det bliver til mange samtaler hen over sommeren. Den gamle fortæller om sine mange år på stålværket, om arbejdsopgaverne, sikkerhedsforholdene, fagforeningen og om stort og småt fra dagligdagen. Michail fortæller om sin familie og livet i Polen, om at være i et nyt land, om arbejdet og det, der rører sig i ham.
Der sker meget omkring Michail, hans kone og søn kommer til Danmark. Vladimir vil hjem til sit barnebarn i Polen, og så sker ulykken på stålværket. Den gamle mand er holdt op med at komme ned på bænken, og Michail savner ham. Så bliver det forår igen.
Bogen er placeret under den fælles overskrift Arbejde og samfund; en lille temaafdeling, som er velegnet til arbejdsmarkedsrettet dansk. Ud over den gode historie giver seriens romaner ordforråd til det danske arbejdsmarked og tematiserer bl.a. integration, arbejdspladskultur, arbejdsmiljø, fagforeninger og udfordringerne ved at skabe sig et liv i et nyt land.
Romanerne er både til individuel læsning som understøttende frilæsning og som en del af en fælles, arbejdsmarkedsrettet undervisning. De tilhørende kommunikative og modultestforberedende opgaver er både individuelle og klassebaserede.