Flere af hans ministre kaldte ham for Præsidenten. De taler om den frygt, han spredte i regeringskredsen. Frygt for at fejle, frygt for at blive ydmyget. Andre mener, at Anders Fogh Rasmussens lederskab var af historiske dimensioner. Modigt, målrettet, mediebevist.
Fogh var ikke nogen samler som statsminister i Danmark. Han skilte vandene med sin værdikamp, sin krigsdeltagelse og sin udvikling af velfærdsstaten. Nogen minimalstat blev det ikke til i hans tid. Ej heller en socialstat. Så hvilken forskel gjorde han?
Præsidenten
forsøger at finde frem til svarene. Det er historien om Anders Fogh Rasmussens tid i spidsen for Danmark. Om en statsminister, der hverken var folkelig, elskelig eller farverig. Som i syv et halvt år sad fuldstændig uantastet på statsministerposten. Aldrig i fare for at blive væltet, aldrig i nærheden af reelt at blive truet. Ikke af oppositionen og slet ikke af sine egne.
Troels Mylenberg
, f. 1970. Journalist, senest på Berlingske Tidendes Christiansborg-redaktion. Tidligere leder af Journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, forstander på Vallekilde Højskole og politisk journalist og redaktør på Dagen, Ekstra Bladet og Weekendavisen. Forfatter til en række bøger om politik, medier, journalistik og fodbold.
Bjarne Steensbeck, f. 1971. Politisk redaktør på Berlingske Tidende frem til sommeren 2009, i dag ansat i gravergruppen samme sted. Tidligere politisk journalist på Politiken. Nomineret til Cavling-prisen i 2008 sammen med den politiske redaktion. I 2009 indstillet til at repræsentere Danmark ved Europa-Parlamentets Journalistpris. Medforfatter til Borgen - Christiansborg 100 år.